Три дървета паднаха на Огъста, прекъснаха втория кръг на Мастърса

Три борови дървета паднаха по време на силни бури на Огъста Нешънъл, където се провежда първият за годината турнир от Мейджърите по голф - Мастърс, като по чудо се размина без пострадали хора. Вторият кръг от надпреварата бе прекъснат заради лошото време.

Вторият кръг, в който остават още девет дупки, ще бъде подновен по-късно днес от 15:00 часа наше време.

Бурите се очакваха през деня и организаторите на съревнованието преместиха всички начални часове за петък с половин час с надеждата вторият кръг да се проведе по план. Сутринта бе изпълнена с топло и влажно време, но малко след обед се появиха облаци. Игрището вече беше почистено в продължение на 21 минути, когато първата серия от дъжд мина през района, и предупредителната сирена отново сигнализира в 16:22 местно време, че се чакат нови бури. Те донесоха силен дъжд и опасност от светкавици. Около момента на сирената, две огромни дървета паднаха близо до 17-ия тий бокс. Работници бързо дойдоха на мястото на събитията с резачки, за да започнат почистването на падналите дървета.

Добрата новина беше, че не се стигна до ранени или пострадали. "Огъста Нешънъл Голф Клъб потвърждава, че няма информация за пострадали от трите дървета, които бяха издухани до 17-ия тий поради вятър. Здравето и безопасността на всички присъстващи на турнира Мастърс ще бъде първи и основен приоритет на организаторите. Ще продължим да следим внимателно ситуацията днес и по време на турнира. Вторият кръг официално е прекратен до края на деня. Играта ще бъде подновена в събота сутрин от 8:00 часа източно време (15:00 часа българско). Входовете ще отворят в 14:00 часа б.в. по предварителен план", се казва в официалното изявление.

Брукс Кепка бе водач в класирането с -12 под пар, когато играта бе преустановена. Джон Рам е на три удара зад него, като има още девет дупки до края на втори кръг. Той ще бъде подновен по-късно днес от 15:00 часа наше време. /БГНЕС