Тръгва делото за обезобразената Дебора от Стара Загора

Обвиненият в нанасянето на травми с макетен нож на 18-годишната Дебора от Стара Загора застава пред Пловдивския районен съд днес. Делото беше изпратено в града под тепетата, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод.


Обвинителният акт срещу Николаев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година. Последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии.

Георги Николаев Георгиев е повдигнати три обвинения, припомня Фокус.

Първото обвинение срещу 26-годишния мъж е, че с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление закона предвижда наказание от 2 до 10 години.

Второто обвинение е, че мъжът е принудил Дебора да претърпи нещо против волята ѝ и я подстригал, като употребил за това сила и я е удрял с юмруци. Законът предвижда за това престъпление до 6 години затвор. Третото обвинение е, че от април до 25 юни 2023 г. шест пъти я е заплашвал с убийство. За това престъпление се предвиждат също до 6 години./БГНЕС