Търговският регистър не прие и коригираните документи на БФС за свикване на Конгрес

Търговският регистър за втори път в рамките на тази седмица отказа на Българския футболен съюз да впише поканата за свикване на извънреден Конгрес на организацията на 15 март тази година. Този път БФС няма да има възможност да изпрати коригирани документи, но може да обжалва решението на ТР пред Софийски градски съд в 7-дневен срок.


В началото на тази седмица стана ясно, че документите, които БФС е подало към Търговския регистър след заседанието на Изпълкома на 6 декември, не отговарят на изискванията. От ТР поискаха нова документация, в която да са изчистени нередностите, като от БФС подадоха нови документи, но те също не са прието от ТР. "Приложените документи не удостоверяват изпълнение на изискванията на устава относно протокола от заседание на колективния управителен орган на сдружението. Съгласно чл.50, ал.6 от обявения устав, протоколът от заседанието на Изпълнителния комитет се изготвя от протоколчик, подписва се от ръководещия заседанието, от всички присъстващи членове на ИК и от протоколчика", пише в решението на ТР.

Предстои да стане ясно дали БФС ще обжалва решението на Търговския регистър или ще пристъпи към свикване на ново заседание на Изпълнителния комитет, на което да бъдат изготвени документи, отговарящи на изискванията на ТР. За да има Конгрес на 15 март, поканата за него трябва да бъде вписана в ТР поне един месец по-рано, което означава, че БФС разполага с малко повече от месец, за да предаде нужната документация, ако иска да има извънреден Конгрес на 15 март. /БГНЕС