Трескаво пазаруване часове преди затварянето на търговските центрове

Хората масово пазаруват часове преди новите ограничителни мерки да влязат в сила. Това видя екип на БГНЕС, който посети един от големите столични молове.

Станислав вече е направил своята покупка и не се притеснява от факта, че от утре магазините в търговския център ще бъдат затворени.

„Предполагам, че са необходими новите мерки. Те не са навременни и малко са хаотични, според мен. Трябваше да се предприемат по-рано“, заяви той и каза, че затварянето на моловете ще е по-голям проблем за жените.

В последните часове в мола са и семейство Геркови.

„Не ме притеснява, че затварят моловете. Идвам, защото трябва да си купя дрехи, казва Александър Герков.

Според него мерките са закъснели. „След дъжд, качулка, така ми се струва. Трябваше по-рано. Проблем е, че няма къде да пием едно кафе“, коментира той и попита къде ще ходят.

Той сподели, че постоянното стоене вкъщи поражда скандали сред хората, а те лично не спират да се „ядат“.

От събота в търговските центрове ще работят само хранителните магазини, аптеките и оптиките, банките, застрахователите, офисите на мобилните оператори.

Магазините за дрехи и козметика затварят, както и заведенията на територията на търговските центрове. От утре се променя и часовият диапазон на т.нар. "зелен коридор" за пазаруване в хранителните магазини на хората над 65 г. Те могат да пазаруват само във времето от 8:30 до 10:30. /БГНЕС