Тръмп: Очаквам с нетърпение срещата с Ким

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че очаква с нетърпение срещата си днес с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун в Демилитаризираната зона, която разделя Корейския полуостров, съобщи АФП.

"Отиваме на границата в демилитаризираната зона ще се срещна с председателя Ким. С нетърпение очаквам това", каза Тръмп пред репортери в Сеул. „Ние развихме много добри отношения.”, добави той.

Срещата беше потвърдена по-рано днес и от Севернокорейска страна. Тя ще се състои , след като американският президент покани вчера в Туитър Ким Чен Ун, „за да се поздравят”.

Неделната програма на Тръмп включва също така среща с американски войници, разположени в Южна Корея, и обща снимка с американските и южнокорейските военни след посещение на демилитаризираната зона. Тръмп ще започне деня с реч пред корейски бизнесмени.

Корейският полуостров официално е в състояние на война, тъй като корейската война от 1950-1953 г. завърши с подписването на примирие, а не с мирен договор. Демилитаризираната зона минава по 38-ия паралел, разделяйки Корейския полуостров на две приблизително равни части.

Демилитаризираната зона ще бъде затворена днес за туристиЗоната ще бъде затворена за туристи днес./БГНЕС