Тръмп: Нямам проблеми с разследването на Мълър

Американският президент Доналд Тръмп няма да има проблем с доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в изборите в САЩ през 2016 г., заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Не мисля, че президентът има някакъв проблем с това," каза Сандърс пред Ен Би Си. „ Той би бил повече от щастлив, ако някои от тези неща излязат, защото знае точно какво е правил и какво не се е случило и сега и останалата част от Америка знае.“

Специалният прокурор Мълър не откри никакви доказателства, че Тръмп или хора от неговия щаб по време на кампанията са имали тайни споразумения с руснаците, за да повлияе Москва на изборите в негова полза, но не успя да реабилитира президента за възпрепятстване на правосъдието.

Главният прокурор Бил Бар обаче заключи, че няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу Тръмп за възпрепятстване на правосъдието.

Американският президент, който бе казал преди заключенията на Мълър да бъдат предадени на Конгреса, че докладът трябва да бъде огласен, нарече резултата „пълно облекчение“.

Повтаряйки думите на шефа с,и Сандърс заяви, че американската общественост знае, че "не е имало тайни споразумения, те знаят, че няма възпрепятстване и това е пълно оправдаване на президента". /БГНЕС