Тръмп: Ще спра войната на Байдън срещу законно притежаваните оръжия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да спре "войната срещу законните притежатели на оръжие" на президента Джо Байдън, ако бъде преизбран за президент, съобщиха световните медии.

Тръмп ще спре кръстоносния ляв поход на Байдън срещу закона

Тръмп заяви, че се гордее, че е най-"про-оръжейният" и "про-втората поправка" президент в Белия дом, докато говореше на конференцията на Националната оръжейна асоциация (НРА) в щата Индиана.

"Мисля, че това беше признато и с вашата подкрепа през 2024 г. аз отново ще бъда ваш верен приятел и безстрашен защитник като 47-ия президент на Съединените щати", каза той.

"Когато радикалните леви демократи се опитаха да използват COVID, за да спрат продажбите на оръжие по време на пандемията от китайски вирус, аз гордо определих търговците на оръжие и боеприпаси като критична инфраструктура", каза той.

Байдън е представител на глобалистката левица, според Тръмп

Тръмп заяви, че програмата на Байдън за контрол над оръжията е "неразделна част от левия кръстоносен поход за въоръжаване на правителството срещу спазващите закона граждани, като същевременно се оставят престъпниците да се движат свободно".

Той заяви, че е оттеглил САЩ от "глобалистичния" Договор за търговия с оръжие на ООН, който нарече "катастрофа".

"Никога не съм се предавал на глобалистката левица и винаги съм поставял на първо място нашият американски интерес", каза той и добави, че е отменил "корумпираното използване на данните от социалната осигуровка от бившия президент Барак Обама, за да лиши американците от правото им на оръжие". /БГНЕС