Тотнъм и Моуриньо унижиха 10 от Юнайтед на "Олд Трафорд"

Отборът на Манчестър Юнайтед записа една от най-тежките домакински загуби в историята си, след като бе разбит от Тотнъм с 6:1 на "Олд Трафорд" в дербито от четвъртия кръг на Висшата лига. Двубоят започна отлично за "червените дяволи", които получиха право да изпълнят дузпа още в 30-та секунда след нарушение на Давинсон Санчес срещу Антони Марсиал в наказателното поле, като Бруно Фернандеш не сбърка от бялата точка за 1:0, но след това възпитаниците на Оле Гунар Солскяр тотално се сринаха и инкасираха унизителна загуба.

Хари Кейн отбеляза два гола за разгрома.

В четвъртата минута комична поредица от грешки на Пол Погба, Хари Магуайър, Ерик Баи и Люк Шоу позволи на Тангуй Ндомбеле да изравни с изстрел от непосредствена близост, а три минути по-късно нова аматьорска проява на Магуйаър доведе до извеждащ пас на Хари Магуайър към Хюн Мин Сон, а корейският национал не сбърка, останал очи в очи с Давид Де Хеа. Ключовият момент в срещата дойде в 28-та минута, когато Марсиал получи директен червен картон за удар без топка срещу Ерик Ламела, но аржентинският футболист получи само жълт за своя удар в лицето на Марсиал, който доведе до реакцията на французина.

Две минути след това елементарна грешка на Баи позволи на Кейн да покачи на 3:1, след което моралът на домакините тотално падна и те само се опитваха да ограничат щетите. В 37-та минута Сон отбеляза втория си гол в мача след асистенция на Серж Орие, а след почивката "шпорите" реализираха още два гола, дело на самия Орие и Кейн от дузпа.

По този начин мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо постигна своето отмъщение срещу Юнайтед, откъдето бе обвинен преди близо две години, докато проблемите пред Сослкяр се увеличиха след втората загуба в три мача от началото на сезона. С този успех лондончани се изкачиха до пето място в класирането със седем точки, докато Юнайтед заема 16-та позиция с актив от три точки. /БГНЕС