Тошко Йорданов: БСП отново се гушнаха с ГЕРБ

Този парламент е пълен с лицемерие. Днес е денят за лицемерие на БСП, заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, след като Корнелия Нинова предложи бърза актуализация на бюджета, предаде репортер на БГНЕС.

Според Йорданов БСП предлагат съкращаване на сроковете между двете четения на актуализацията, за да не може Народното събрание да се занимае със законопроектите, засягащи пряко прокуратурата и главния прокурор.

Причината е, че ако този парламент не бъде съкратен с 5 дни, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор. Той може да приеме закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Той ще приеме нов закон за НСО и НСО ще варди само президента, премиера и председателя на НС. Затова БСП драпат заедно с ГЕРБ, и подозирам с ДПС, това да не се случи, заяви Йорданов.

Според него в момента ГЕРБ и БСП са в комплект, така както в предишните парламенти, правейки се на опозиция.

Вие отново се гушнахте с ГЕРБ, заяви Йорданов и добави: Ако това предложение мине, те трябва да изпратят цветя и шоколадови бонбони на Иван Гешев. /БГНЕС