Топузаков: Левски ме е създал като име, имам да давам много на клуба

"Когато съм в услуга на Левски, без значение на какъв пост или позиция, Левски ме е създал като име и аз дължа всичко на Левски, така че няма от какво да се притеснявам. Аз имам да давам много на Левски, защото съм получил страшно много в замяна". Това обяви треньорът на Левски Елин Топузаков на пресконференция преди двубоя с Берое в неделя, предаде репортер на БГНЕС.


Бившият защитник на "сините" замени Станимир Стоилов начело на тима и дебютира с нулево равенство в голямото дерби с ЦСКА, а утре за отбора предстои домакинство на Берое. "Трябва да покажем по-атакуваща игра, да създадем повече положения пред противниковата врата, защото в крайна сметка трябва да печелим мачове и точки, за да можем да бъдем близо до целта, която сме си поставили и в топ 4. Мисля, че сме подготвени и мотивирани да покажем пред нашата публика, че тяхната подкрепа може да се превъплъти в добра и офанзивна игра за отбора. Трябва да вземем всички мачове до края на редовния сезон, за да си гарантираме и място в топ 6, и до топ 4. Не казвам, че Берое се бори за оцеляване, но един традиционен отбор, никой няма да ни даде нещо даром, ние трябва сами да си го вземем. Трябва да накараме феновете да се гордеят с този отбор, а това става с победи", каза Топузаков, който допълни, че Илиян Стефанов и Кристиян Димитров пропускат мача, а за Хосе Кордоба ще се реши в последния момент.

"В клуб като Левски няма как да няма напрежение. Или издържаш на него и преминаваш през трудностите или се отказваш и отпадаш от играта. Няма нещо, което да ме притеснява, естествено мисля, че още една седмица работа с футболистите, те вече преодоляват това, което се случи, като катаклизми в клуба. Тяхната най-важна работа е да играят и да показват своите качества", допълни треньорът на "сините".

Той коментира и какви мерки е взел след пропуснатата дузпа срещу ЦСКА. "Мога да кажа, че сме взели мерки, определил съм двама щатни изпълнители, които след всяка тренировка бият по 20 дузпи, но това не гарантира, че ще отбележим. Всичко е въпрос на тренировки и на труд, не може да изимитираме ситуация в мач по време на тренировка, но с много повторения и много тренировки съм сигурен, че в това отношение ще се подобрим и надявам се да няма повече такива пропуски".

"Почти всекидневно, не само след мача с ЦСКА, по няколко часа с Наско Сираков и Даниел Боримиров постоянно обсъждаме спортно-технически въпроси около отбора и състоянието на момчетата. За бъдещето и думите на Боримиров и Сираков - това времето ще покаже, не искам да се ангажирам. Нека свърши сезонът, мисля, че ръководството ще вземе най-доброто решение", завърши Топузаков относно това дали може да остане начело на Левски и след края на сезона.

Мачът между Левски и Берое ще се играе в неделя от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". /БГНЕС

Категории: