Томова се класира за основната схема на Индиан Уелс

Първата ракета на България Виктория Томова (№111 в света) се класира за първи път в кариерата си за основната схема на един от най-престижните турнири - WTA 1000 в Индиан Уелс (САЩ).

В решаващия втори кръг от квалификациите в пустинята на Калифорния 27-годишната софиянка се справи в два сета срещу австралийката Астра Шарма (№96 в ранглистата) – 6-4, 6-1 само за 63 минути.

Виктория Томова.

Вики откри мача с пробив в подаването на съперничката и затвърди за ранен аванс от 2-0. В четвъртия гейм българката допусна рибрейк, но в седмия отново проби сервиса на Шарма и в следващите два гейма на свое подаване загуби само една точка, затваряйки първата част след 36 минути игра на корт №3.

Във втория сет интригата отсъстваше. Томова реализира три брейка и загуби общо три точки на свой сервис, слагайки край на спора още с първия си мачбол в подаването на австралийката.

За Виктория Томова това е трето участие в Рая на тениса, като в предишните два случая тя отпадаше на старта на квалификациите - през 2017 и 2021 г. Българската топтенисистка ще научи своята съперничка за дебюта си в първи кръг на основната схема от жребия тази нощ. /БГНЕС