Томаш: Победата е заслуга на играчите, повярваха и играха със сърце

Наставникът на Етър Александър Томаш изрази радостта си от представянето на своите футболисти при победата над Берое с 2:1 в мач от 23-ия кръг на Първа лига, която позволи на "болярите" да се измъкнат от последното място в класирането. Централният нападател на великотърновци Преслав Боруков вкара двата гола за успеха, който увеличи надеждите на тима за оцеляване в елита.

Александър Томаш и Преслав Боруков

"Играхме срещу много силен противник, с много силни индивидуалности. Но на футболистите им казах: ние трябва да покажем отборна игра. И там спечелихме мача. Искам да благодаря на момчетата! Днес на разбора им казах, че вече пет месеца работим заедно и виждам, че бариерите в главата си ги слагат сами. Казах им, че аз моята работа съм я свършил. А сега им казах, че много се радвам за тях, защото тази победа е само и единствено заради тях. Повярваха в това, което им говоря, че сърцето е нещо много важно! Показахме отборна игра – и пресирахме, и се защитавахме добре, и отнехме доста топки и създавахме ситуации. Но трябва да работим. Лично аз вече започвам да мисля за следващия мач. Наясно сме, че ни трябват точки", коментира Томаш след двубоя, цитиран от официалния сайт на Етър.

"От Боруков още искам, младо момче е, иска гола. За да осъществи мечтите си, трябва да разбере, че важно е тук и сега, днес. От това както ще направиш днес, зависи как ще се чувстваш утре. Не гледам класирането, интересува ме всеки мач. Предстои ни тежък двубой след 4 дни срещу противник, който е почивал много повече. Най-важното е да възстановим момчетата и да разберат, че ни очаква труден мач. Горд съм с моите футболисти и ги поздравявам за себераздаването, желанието и вярата! Преди мача казах, че се изправяме срещу много силен отбор. “Берое” разполага с изключителни индивидуалности, но ние показахме, че на терена значение има сърцето. Демонстрирахме характер и победихме заслужено. Играхме отворено, атакуващо и със самочувствие. Това искам да виждам от моите футболисти. Няма да изтъквам отделни играчи. Силата на Етър е в колектива", допълни треньорът на Етър.

"Тези три точки ни вдъхват самочувствие и увереност. Спечелихме днес, но войната продължава. Все още не сме постигнали целта си и ще продължим да я преследваме! Благодаря на всички, които ни подкрепят и вярват в нас! Благодаря на тези, които изминаха разстоянието до Стара Загора! Този успех е и техен”, каза още Томаш. /БГНЕС