Тодоров: В културата винаги има много работа да се върши и там работата никога не е свършена

Искам да благодаря на министър Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда. Светът така устроен, че хората виждат винаги проблемите, а свършеното остава някак си на заден план. Само че като човек, който е бил в системата до този момент, аз съм видял и свършеното. Но като човек, който е бил в системата, съм видял и няколко ситуации, в които културата е била спасявана от г-н Минеков, за което изключително много му благодаря.

Това каза новият служебен министър Найден Тодоров, предаде репортер на БГНЕС.

"Ще продължа да работя и с колегите от неговия екип, ще разчитам на тяхната помощ, а за проектите, които проф. Минеков е стартирал и все още не са завършени, ще разчитам и на неговата подкрепа за тяхното завършване", заяви Тодоров.

"Благодаря много! Има много работа да се върши. В културата винаги има много работа да се върши и в културата работата никога не е свършена", подчерта той. По думите му най-страшното е, че това министерство носи едно име, което ние не осъзнаваме. "Наричаме го Министерство на културата, а се занимаваме основно с изкуства и с наследство, но всъщност културата не е само това. Културата е начинът, по който поздравяваме хората на улицата, начинът, по който се държим един с друг. Културата е начинът, по който реагираме, когато сме съгласни и когато не сме съгласни с другите. Културата в крайна сметка е това, което прави от една група хора нация и заедно с целия екип, продължаваме да се надяваме на бъдещата подкрепа на проф. Минеков", категоричен е министър Тодоров. Той заключи, че ще работи това министерство да бъде Министерство на културата.

От своя страна бившият вече служебен министър на културата Велислав Минеков помоли министър Тодоров да се пази от хвалбите и го предупреди, че критиката към него ще бъде всеки ден. Той заяви, че „тук министърът винаги е подлаган на изнудване, но не го е допуснах“. По думите му са били спрени и всякакви "паразити и изнудвачи". "Това няма да се случи при този министър", категоричен е бившият служебен министър. Той призова започнатите проекти и контактите с чужбина да бъдат продължени. "Имах прекрасен екип. Благодаря на всички, които работиха в министерството и на своя екип. Надявам се новият министър да има поне един почивен ден", заключи Минеков. /БГНЕС