Тити Папазов получава 35% от акциите на Левски

Тити Папазов ще получи 35% от акциите на Левски. Това съобщи на пресконференция Наско Сираков, предаде репортер на БГНЕС.

51% от акциите ще са в Наско Сираков и те ще са неприкосновени, а 35% ще отидат при Тити Папазов.

"35% ще бъдат прехвърлени на Тити. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко. На него и семейството му имам повече доверие, отколкото на себе си“, заяви синята легенда. Сираков допълни, че в управлението на Левски ще влязат професионалисти и легенди, които ще работят без нито една стотинка заплащане.

Новият собственик на Левски заяви, че в момента в клубната каса има около 100 000 лева. Той обяви, че прави чест на запалянковците, че са се нагърбили със задачата да издържат клуба и да изплащат месечните задължения към НАП.

Сираков предпочита да няма един генерален спонсор, а няколко по-малки. Според него, това е най-тежкият момент в историята на клуба.

"23 948 000 лева дългове. Тази цифра звучи стряскащо. Благодаря на Спас Русев за жеста, който направи. Така задълженията на Левски падат с около 3 милиона лева", каза Сираков. Той допълни, че клубът ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков, а изпълнителният директор Павел Колев вероятно ще запази поста си. "Колев си е изпълнителен директор, засега не ми е минавало през главата да сменям тази позиция", заяви Сираков. Той благодари на Васил Божков, че му е джиросал акциите. Според Сираков, да се купуват чужденци, които да са извън групата или резерви е прекалено голям лукс, затова клубът ще насочи вниманието си към детско-юношеската школа и на нея трябва да се обърне най-голямо внимание.

На въпрос на БГНЕС дали ще влезе в новия изпълком на БФС, за да защитава интересите на клуба, той отговори, че Левски е кауза, това се превръща в смисъл на живота му и да излезе от тази ситуация, така че няма вариант да се върне в съюза, но в него може да влезе Тити Папазов.

Той разкри с точност задълженията на Левски: Заеми и главници - 11 млн. 70 лева. „Главболгарстрой“ - 3,820 млн., НАП по споразумение - 4,4 млн. Текущи към НАП - 417 хил. лева. Заплати до 2 май - 1,8 млн лева. Комисионни по трансфери 130 хил. Пари по договори на футболисти - 270 хил. Текущи разходи - 50 хил. лева. данъци и такси. Общо - 23 940 00 лева.

За да се избегнат евтини сензации, Сираков призна, че наистина е взел заем от Гриша Ганчев преди години. „Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително тежък момент, през 2013 г той ми помогна със заем, който бе нотариално заверен с лихви. Миналата година съм изчистил всичко двойно. Благодаря му. Докато съм жив ще съм приятел с него. Аз мога да пия кафе и да обядвам с когото си искам. В името на Левски ще пия кафе с Папата и Ел Чапо, ако трябва. Никога не съм се виждал и познавал с Делян Пеевски, но в името на Левски съм готов да пия кафе с всеки. Всички рекламни позиции в момента са ни свободни. Единствено името на "Герена" не е“, заключи Сираков.

Сираков призна, че има малка опасност клуба да не завърши настоящия сезон в Първа лига заради сериозните финансови проблеми на тима. По думите на Сираков "сините" се нуждаят от около 2,5 и 3,5 милиона лева в близките седмици, за да покрият най-належащите си задължения, а в момента в касата на клуба има едва 100 хиляди лева.

"Да, има такава опасност, малка, но я има. От тук-нататък аз ще водя разговори с всеки един от футболистите, защото това е най-сериозният ни проблем, момчетата до момента проявяват абсолютно висок морал и дума не се чува от тях, за каквито и да е финансови претенции. Но аз съм бил футболист и знам за какво става въпрос, нормално е и те да бъдат притеснени. Надявам се, имайки предвид състоянието, в което се намира отбора, с всеки един от тях да намерим нужното споразумение", обясни той на днешната си пресконференция.

Голмайстор номер 1 в историята на Левски каза, че е рано да обяви хората, с които ще работи в управлението на клуба. "Ние имаме на всеки 4-5 дена мачове, така че не разчитайте, че ще хвърлям бомби сега и ще обявявам имена. Работи се в абсолютно всяка една посока. Предстоят ми в следващите дни разговори с мои бивши колеги, с хора, които са работили в клуба, но докато няма нищо конкретно, не мисля, че трябва да се създават каквито и да е предпоставки за интриги".

По думите на Сираков бъдещето на наставника Петър Хубчев остава неясно. "При всички положения аз ще проведа още един разговор с Петьо и тогава мога да бъда по-конкретен", обясни новият собственик на "сините", който уточни, че клубът ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков. Сираков изтъкна като причина дисбаланса в селекцията на първия отбор. "Имаме четирима вратари и подписан договор с пети. Имаме трима централни нападатели, но само четирима защитника, петима с Живко Миланов. Левски не може да си позволи скъпоплатени чужденци да не влизат в групата или да бъдат резерви".

Сираков изрази мнение, че Левски трябва да получава доста повече пари от телевизионните права, като заяви, че според него клубът трябва да получава между 2 и 4 милиона лева на сезон за излъчването на мачовете

"По начина, по който играем, по никакъв начин не е важно да се класираме за евротурнирите. Няма нужда да играем в европейските турнири и да дойде един кипърски отбор, на който му чувам за трети път името и да ни вкара седем гола. Ще играем в евротурнирите, когато сме готови и когато си го заслужим", допълни той.

Сираков разкри, че вече е насрочена дата за ново Общо събрание на дружеството през юли, но изпълнителният директор Павел Колев ще обяви точната дата. /БГНЕС