Тийм е първият съперник на Димитров в Уинстън-Сейлъм

Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм в първия си мач на тенис турнира от сериите АТП 250 в Уинстън-Сейлъм, САЩ. Поставеният под номер 1 в основната схема на надпреварата ще играе с австриеца във втори кръг, след като 231-ият в световната ранглиста надви представителя на домакините Джефри Джон Улф в тежък мач с 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6) за повече от три часа игра.

Доминик Тийм (л) и Григор Димитров (д).

Срещата започна по-силно за американеца, който проби в началото и се сдоби с аванс от 4-1 гейма. Шампионът на Ю Ес Оупън 2020 се окопити и върна брейка. Стигна се до тайбрек, в който Улф имаше три сетбола при 6-3, като пропусна първите два, но не сбърка при третия за аванс в резултата. Във втората част Тийм проби за 5-3, но се пропука на собствен сервис за сета. Улф обаче изигра лош 12-и гейм и това позволи на австриеца да вкара мача в трети заключителен сет.

Там драмата отново бе налице. Подобно на втората част, Тийм стигна до пробив за 4-2, който обаче бе моментално върнат. Стигна се до нов тайбрек, в който австриецът поведе с 4-1 точки, но допусна пълен обрат до 4-6. Улф обаче се срина и първо пропусна двата си мачбола, а след това загуби и мача след 6-8 пункта. Тийм завърши с 13 аса и две двойни грешки, като спечели 75% от точките на първи сервис и 60% на втори.

Двамата с Григор имат шест мача помежду си, като първата ни ракета води с 4-2 в преките сблъсъци. За последно двамата се изправиха един срещу друг на осминафиналите на Аустрелиън Оупън миналата година, когато Димитров даде само осем гейма на съперника. Двубоят между Григор и Тийм ще започне в нощта на вторник срещу сряда не преди 02:00 часа българско време. Победителят от мача между двамата ще се изправи срещу италианския ветеран Фабио Фонини или 13-ия в схемата Джак Дрейпър от Великобритания в 1/8-финалите на съревнованието. /БГНЕС