Тежка загуба за България в Будапеща, шансовете за Евро 2024 се изпариха

Националният отбор на България на практика загубиха шансове да се бори за класиране на Европейското първенство по футбол в Германия през 2024, след като допусна втора поредна загуба в квалификациите. Във втория си двубой от група G "лъвовете" бяха разбити с 3:0 от Унгария в Будапеща.

Играчите на Младен Кръстаич трябваше задължително да вземат нещо от мача на "Пушкаш Арена", след като записаха домакинска загуба от Черна гора в първата си среща, но бяха категорично надиграни от домакините. Унгарците поведоха в резултата още в седмата минута, когато Балинт Вечей се разписа от добавка, след като българският вратар Даниел Наумов бе отразил удар на Роланд Салай.

В 25-та минута Унгария вече водеше с 2:0 след попадение на Доминик Собослай от свободен удар, а още преди почивката домакините стигнаха до трети гол, дело на Мартин Адам. Българските футболисти отправиха първия си точен удар в противниковата врата едва в 63-та минута, но така и не успяха да стигнат поне до почетен гол.

По този начин България остава без точки и е на последно място в класирането на групата. В другия мач от миналата вечер Сърбия победи Черна гора с 2:0 като гост и излезе начело с пълен актив от шест точки. На второ място е Унгария с 3 точки от 1 мач, следвана от Черна гора, които имат 3 точки от 2 двубоя. Литва и България са без точки, но литовците са изиграли само един двубой. /БГНЕС