Терзиев за провеждането на деня на Съветската армия: Идете пред МВнР

Процедурите при организиране на митинг, на шествие, когато идва нота от МВнР, когато идва искане за разрешение за провеждане на масово мероприятие, са различни. Държа да не се злоупотребява за политически цели и ако някой има претенции да иде пред МВнР.


Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти на „Московска“ 33, предаде репортер на БГНЕС.

Запитан защо не е забранил провеждането на деня на съветската армия, който се провежда в квартал „Лозенец“ и декларацията на ПП-ДБ по темата, кметът обясни:

Тука има много сериозно неразбиране, ако някой иска да протестира – да отиде пред МВнР. В нота от там пишат: „моля за вашето разпореждане за предприемане на съответните действия по компетентност“. В случая моите действия по компетентност са да бъде безопасно - не сгазят някой, да не стъпчат цветята, но моята компетентност не е да разреша или да не разреша.

Терзиев беше категоричен, че е заявявал позицията си за това къде е Русия и къде е Украйна не веднъж.

Всички са доволни от това, което им се е паднало. Така Терзиев коментира разпределението на комисиите към СОС.

Надявах се да видя разпределение на председателски места с някаква политическа логика. След като се изпълни някаква основа на пропорционалност, за която сме говорили, да се мине кой да бъде начело като личност. Не виждам това да се е случило, продължи Терзиев.

В заключение той отново повтори: Ние сме длъжни да работим с всички и въпреки всички. /БГНЕС