Тервел Пулев: 30 години политическата система е тотално опорочена

Виждаме, че в последните 30 години политическата система е тотално опорочена и всеки следващ опит става все по-неуспешен и по-неуспешен. Смятам, че това, което е в нашите ръце и е по нашите сили, е да запалим децата, да им дадем българския дух, примера и увереността, че и те могат. Това заяви в интервю за БГНЕС братът на Кобрата – Тервел Пулев.

Тервел Пулев

Тервел, който вчера направи първа копка в жилищни сгради Плиска и Преслав в София, сподели какво му предстои на ринга в близко бъдеще и заяви, че вярва, че брат му, за когото предстои мач с Дерек Чисора, ще донесе световната титла в България. "Аз съм много доволен и щастлив от изводите и успях изобщо да разделя един ринг с тази легенда, видях, че изобщо не съм далеч от неговото ниво, това са неща, които много повече ме радват от това съдията да ми вдигне ръката, в едно събитие, което е организирано не от нас, а от някой друг, за някой друг", каза Пулев относно мача си със Сергей Ковальов, в който той записа първо поражение на професионалния ринг.

Пълен текст на интервюто с Тервел Пулев:

БГНЕС: Какво ти предстои в боксовата кариера, имаш ли планове за бъдещ двубой?

Тервел Пулев: Коментира се, да, в действителност съм в залата, започнах пак да тренирам. Чувствам се добре, чакаме в съвсем скоро време да се избистри, да се изясни моето бъдеще, да знаем точно място и дата, противник също.

БГНЕС: Отрази ли ти се крайно негативно първата загуба на професионалния ринг и мотивира ли те допълнително?

Напротив, аз съм много изненадан, защото мачът, който изиграх срещу Ковальов в САЩ, ако трябва да го сравня с най-популярния спорт, нали повечето хората да успеят да разберат сравнението, играх все едно срещу Меси или срещу някой от най-добрите футболисти, те си остават легенди и имат невероятни качества. Играх срещу боксьор, който има такова запазено място на легенда в света на бокса. Даде ми много, независимо че мачът беше по мое мнение доста равностоен, независимо че имаше перипетии с кантара, които не ги коментирахме. Аз съм много доволен и щастлив от изводите и успях изобщо да разделя един ринг с тази легенда, видях, че изобщо не съм далеч от неговото ниво, това са неща, които много повече ме радват от това съдията да ми вдигне ръката, в едно събитие, което е организирано не от нас, а от някой друг, за някой друг.

БГНЕС: На брат ти му предстои нов мач с Дерек Чисора, ще успее ли той един ден да донесе световната титла в България?

Тервел Пулев: Аз вярвам в него. Кубрат Пулев е един човек, който ни показва, че невъзможните неща могат да се случат с неговата вяра, дух, с това, че винаги му се присмиват, има подигравки от тоя етап, ако погледнем какво коментират хората. Всъщност, той е човекът, който върви напред и показва как се прави, другите казват как няма да се справи, той върви и показва как трябва да се прави.

БГНЕС: Има ли нови жилищни сгради в София, в които ще участваш?

Тервел Пулев: Всъщност сме взели няколко парцели, с времето ще стане ясно и това нещо, ще се обяви публично. Задали сме си като задача този обект да бъде изграден по възможно най-добрия начин, затова сме взели най-добрите професионалисти в техния си бранш, с доста препоръки, така че идеята ни е това да бъде като една визитка за нас, за едно ново начало. В крайна сметка, аз съм разпознаваем с друго нещо, не с това, със сигурност и много ме подценяват, което не ме притеснява, даже ме мотивира.

БГНЕС: Ще продължите ли с брат ти да се явявате на инициативи, подобни на образователната, в която взехте участие преди няколко седмици?

Тервел Пулев: Разбира се, това е моето мнение, че трудно през парламентарния и политическия начин може да се промени нещо в тази държава. Виждаме, че в последните 30 години политическата система е тотално опорочена и всеки следващ опит става все по-неуспешен и по-неуспешен. Смятам, че това, което е в нашите ръце и е по нашите сили е да запалим децата, да им дадем българския дух, примера и увереността, че и те могат. Това е половината от успеха, да си повярваш. Ще продължаваме, да, ако трябва да отговоря, ще продължаваме. /БГНЕС