Тенис топки и скъсани обувки полетяха към Министерски съвет

Топки за тенис и скъсани обувки полетяха към сградата на Министерски съвет днес в знак на протест. Демонстрацията е организирана от "Отровното трио" като част от неспирните вече 120 дни антиправителствени протести срещу премиера Бойко Борисов и правителството, срещу главния прокурор Иван Гешев и с настояване за незабавни честни предсрочни избори, предаде репортер на БГНЕС.

Хората, които блокираха движението по булевард "Дондуков" в София скандират "оставка" и "Борисов е лъжец". Акцията е озаглавена - изтърканите обувки на 2 милиона българи, които избягаха от България. "През последните 11 години над 2 милиона българи напуснаха тази територия, управлявана от хунтата ГЕРБ. Хората продължават да напускат, защото тук нищо не се променя, никой не се връща. Живеем в някакво абсолютно беззаконие и доста от хората, които все още са в България живеят и в мизерия - в 21 век, в Европейския съюз. Поставяйки тези обувки под прозорците на Бойко Борисов, ние искаме да му напомним, че неговата хунта води единствено до това – България се стопява, България намалява и скоро няма да има кой да живее и работи тук“, каза Светослав Трайков и уточни, че скъсаните обувки са символът на загубените българи.

„Тенис топките са донесени от спортисти, които символизират избягалите пък спортисти. Но те не са само спортисти, те са лекари, медицински сестри.. Няма професия, от която хората да не бягат от България. Тук няма бъдеще. ГЕРБ превърнаха България в гробище“, заяви той и сподели, че повечето му приятели отдавна са избягали. Според него протестите трябва да продължат, защото по този начин ГЕРБ губят подкрепа и до момента партията е изгубила близо 400 000 избиратели. Той каза още, че от „Отровното трио“ тръгват из страната, за да дадат кураж на хората, които се страхуват и заедно да поискат оставката на управляващите и увери, че акциите им продължават. На протеста е и семейство Каратанчеви. Алекса Каратанчева играеше тенис, използвайки стената на МС. „Да покажем, че не сме съгласни с Бойко. Баща ми и цялото семейство сме били хулени от вестници и политици“, обясни тя и каза, че мечтае да стане професионална тенисистка и да се състезава за България. /БГНЕС