Главчев: Имам доверие на всички министри в моя екип

Категорично ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че да се случват честни избори. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, предаде репортер на БГНЕС.

Главчев подчерта, че неслучайно медиите са поканени в Министерството на електронното управление, където на случаен принцип бяха изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване за съответствие.

"Благодаря ви за участието в тегленето на номерата на машините, които ще бъдат удостоверявани. Искам наистина всички да се убеждят, че през целия процес всичко ще бъде публично, прозрачно и пред очите на всички български граждани", каза той.

Главчев отказа да коментира скандалите между политическите сили и въздействието им върху нагласите на избиратели. "Ние имаме за задача да помогнем в организирането на избори. В политически дебати не влизаме, нямаме отношение към тях", посочи служебният премиер.

"Към всички министри, които са членове на моя екип, имам доверие", заключи той.

"Важно е да върнем доверието на гражданите в машинното гласуване и да бъдат проведени честни демократични избори на 9 юни", каза от своя страна служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. /БГНЕС