Цветан Цветанов ще води листата в Благоевград

Смятам, че направихме изключително добра коалиция с КОД и д-р Москов. Това, което искаме да покажем е, че трябва да се направи едно истинско национално обединение на десницата. Полагаме началото и съм убеден, че хората осъзнават важността на консервативния модел и десните политики. Защото знаем, че лявото разпределя, докато дясното създава. И това е част от икономическия просперитет, който получават демократичните държави.

Това каза пред журналисти в Благоевград председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, който подаде в РИК документите за регистрация на кандидат-депутатската листа на Национално обединение на десницата.

Цветанов коментира и предстоящия президентски вот.

„За мен е изключително важно, че ние заставаме с лицата си зад кандидат-президентската двойка в лицето на един истински българин Горан Благоев - публицист, историк, журналист, и на д-р Ивелина Георгиева, която е от доста време на първа линия, по време на ковид вълната. Тя е и човек, който може да даде правилните решения за ковид ситуацията, в която страната се намира“, каза той.

„Не може да делим хората на ваксъри и антиваксъри“, каза още Цветанов и допълни, че това разделение е следствие на липсата на лидерство, докато в държавите с истинско такова тази тема вече се затваря, а нормалният начин на функциониране вече е факт.

По-късно Националното обединение на десницата регистрира кандидатпрезидентската двойка Благоев-Георгиева в ЦИК. Тя беше официално представена в неделя.

"Искаме да сме от хората, които дават пътя за единението на нацията", заяви кандидатът за президент, а от своя страна вицепрезидентът се обяви за грижа за здравето на обществото и нормалност.

Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева ще имат пълна подкрепа от председателите на двете партии КОД и Републиканци за България - д-р Петър Москов и Цветан Цветанов. /БГНЕС