ЦСКА загуби от японци в първата си проверка за годината

ЦСКА отстъпи пред бронзовия медалист в японската Джей лига Санфрече Хирошима с минималното 0:1. Двубоят се игра на терена на петзвездния хотелски комплекс "Кая Палазо" в курорта Белек, където е базата на „армейците“.

"Армейците" отстъпиха на Санфрече Хирошима с 0:1.

През първото полувреме „червените“ бяха по-добрият отбор на терена, като владееха повече топката и имаха по-изгодни положения за гол. В 14-та минута Дюкенс Назон отправи първия удар към някоя от вратите, но японски бранител изби в корнер. Само три минути по-късно Тибо Вион отправи силен изстрел извън наказателното поле в долния десен ъгъл, но стражът на Хирошима плонжира и спаси. В 19-та минута Брадли де Нойер направи хубав пробив по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Назон стреля от въздуха, но отново вратарят на гостите изби в корнер.

В 34-та минута Жеферсон изведе хаитянския нападател на стрелкова позиция, който успя да шутира, но в последния момент кълбото се отби от противников играч и излезе в ъглов удар. Пет минути преди края на полувремето Брадли де Нойер нахлу на скорост в противниковата половина и намери Назон в наказателното поле, чийто изстрел бе спасен. В последната секунда Маурисио Гарсес изведе Жираир Шагоян на стрелкова позиция, но крилото опита да центрира успоредно на голлинията и стражът на японците улови. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част старши треньорът на ЦСКА Саша Илич направи доста промени в състава, а на терена се появи и новото попълнение Тобиас Хайнц. 31-кратните шампиони на България продължиха да владеят инициативата и да контроливат събитията на терена. В 65-та минута Браян Морено залъга двама футболисти на Санфрече и подаде към Лазар Туфегджич, който прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено поради спорна засада. В следващите минути „армейците“ понамалиха оборотите и японският тим на три пъти съумя да се разпише, но головете не бяха зачетени поради същата причина. Десет минути преди края на срещата Димитър Евтимов демонстрира страхотен рефлекс и спаси. В 87-та минута Таиши Мацумото бе изведен сам срещу вратаря на „червените“ и се разписа за 1:0, оформяйки крайния резултат.

Следващата контрола на ЦСКА е в петък (20 януари), когато тимът се изправя срещу полския Гурник Забже. /БГНЕС