ЦСКА спря победния ход на Нефтохимик в полуфиналите на НВЛ

Столичният гранд ЦСКА спря победната серия на завършилия на първо място в редовния сезон на НВЛ Нефтохимик 2010, след като в първи полуфинален двубой записа успех с 3-2. След като успяха да обърнат четвъртфиналната серия срещу Дея Спорт (2-3, 3-2, 3-2), състезателите на треньора Александър Попов се справиха и с вицешампионите, прекъсвайки серията им от 19 поредни победи в мъжкия ни елит този сезон.

Червените отвориха мача в своя полза след 25-22 в първия гейм, като демонстрираха по-спокойна игра, докато домакините не успяха да се справят с напрежението. Нефтохимик продължи да допуска повече лични грешки и в следващия сет, а от другата страна на мрежата, гостите успяваха да организират добре своята блок-защита за 25-23. Бургазлии намериха правилните отговори в третия гейм, като с повишена концентрация и водени от Аксел Трухчев, успяха да върнат интригата след 25-22. Положителният резултат ги вдъхнови и те заеха лидерската позиция и в четвъртия гейм (25-18), вкарвайки мача в тайбрек. В решителния пети гейм обаче, Армейците не допуснаха опонентите си да контролират ритъма на игра и след серия от силни сервиси на своя топ реализатор Димитър Димитров, се поздравиха с крайния успех след 15-10.

Статистически, ЦСКА завърши малко по-добре в атака с 62 на 58 успешни атаки, както и допусна по-малко грешки: 29 на 35. Бургазлии пък бяха по-добри на блокада (11 на 4), и отбелязаха 3 повече директни точки от начален удар (7 на 4). Матей Михайлович от Нефтохимик 2010 стана най-резултатен в мача (28 точки), а неговият съотборник Аксел Трухчев добави 22. Точно толкова (22) наниза и Димитър Димитров от ЦСКА.

Полуфиналните срещи между двата отбора продължават с втори сблъсък, който ще се състои утре, 13 април от 17:45 часа в бургаската зала “Младост”. /БГНЕС