ЦСКА сгази Левски в дербито от баскетболното първенство

ЦСКА си го върна тъпкано на Левски за загубата по-рано през сезона. Този път "червените" прегазиха съперника си със 78:52 в мач от редовния сезон на НБЛ, игран в залата на "армейците". Тимът на Росен Барчовски заема петата позиция във временното класиране с баланс от 8 победи и 7 загуби, докато Левски е трети с 9 успеха и 5 поражения.

След размени на кошове в първите атаки домакините избухнаха със серия от 19:0, за да завършат първия период с аванс от близо 20 точки при 23:5. Те запазиха аванс през втората част, като на почивката резултатът беше 39:24 в тяхна полза.

Стабилна игра на „червените“ след подновяването на играта удължи хегемонията им на терена, а след серия от 8:3 за край на третия период те направиха аванса си над 20 точки за 60:39. Постоянството на домакините до края доведе и до категоричния краен резултат.

Алекс Симеонов отбеляза 20 точки, а Мартин Сотиров и Зейн Ноус добавиха по 19 за победителите. Златин Георгиев беше най-резултатен за "сините" с 19 точки.

"Поемам вината. С 50 отбелязани точки не можем да победим, когото и да било. Ще си видим грешките и ще ги поправим, но Левски не може да изглежда по този начин", обяви капитанът на "сините" Асен Великов.

"No comment! Нямаме никакво оправдание, нито ние треньорите, нито играчите", отсече треньорът на Левски Димитър Ангелов.

"В нашата зала трудно се играе. Докъде ще стигнем, никой не знае. Брандън Йънг ще ни помогне много", коментира един от героите за "червените" Алекс Симеонов. /БГНЕС

Категории: