ЦСКА с второ поредно нулево равенство в Турция

ЦСКА записа второ поредно нулево равенство по време на подготовката си в Турция. Този път "червените" не успяха за победят Македония Гьорче Петров (0:0), след като само преди два дни тимът на Саша Илич завърши при същия резултат и казахстанския Астана. .

Днешната проверка беше пета за българския тим в южната ни съседка. За момента ЦСКА е постигнал две загуби, две равенства и само една победа.

"Червените" се изправиха срещу северномакедонците, въпреки призивите на част от привържениците на тима мачът да бъде отменен. Двата отбора се появиха на терена с фланелки с надпис: "НЕ НА НАСИЛИЕТО".

Съперникът бе близо до гола през първата част, когато техен играч бе изведен очи в очи с Евтимов, но стражът на "червените" реагира бързо, излезе и успя да улови топката. След първия четвърт час ЦСКА пое инициативата, момчетата на Илич държаха топката повече и разиграваха със спокойствие. В 17-ата минута обаче се стигна до нов шанс за северномакедонците, но Иван Турицов попречи на Лемос да вкара.

Едва в края на частта се стигна и до първия точен удар в мача. Туфегджич проби отдясно и центрира в наказателното поле за Шагоян, който стреля с глава, но Стевковски се намеси.

Втората част стартира добре за ЦСКА. "Армейците" създадоха няколко положения, като най-близо до гола бяха Шопов и Туфегджич, но Стевковски съумя да направи добри намеси и опази вратата си суха. Северномакедонците бяха притиснати в своята половина и разчитаха основно на контраатаки.

Македония ГП взе превес към средата на полувремето. Тимът от нашата съседка обаче не успя по никакъв начин да застраши вратата на Евтимов. В 69-ата минута Браян Морено можеше да вкара след добавка от наказателното поле, но резервният страж на северномакедонците Тасев успя да спаси. /БГНЕС