ЦСКА с трудна победа над Пирин на "Армията"

Отборът на ЦСКА се върна на победния път в Първа лига, след като надви Пирин Благоевград с 2:1 у дома в мач от 12-ия кръг на шампионата. В последния си двубой преди паузата за националните отбори "червените" допуснаха поражение в дербито с Левски, като днес те не показаха най-доброто от себе си, но взеха трите точки.

Пред почти празните трибуни на стадион "Българска армия" играчите на Саша Илич започнаха силно двубоя и поведоха в резултата в 19-та минута, когато централният нападател Дюкенс Назон реализира дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Янко Георгиев срещу Брайън Морено. Само три минути по-късно преднината на "армейците" бе удвоена, след като Морено получи топката в наказателното поле, елиминира защитник на съперник и с прецизен изстрел с външната част на стъпалото прати топката в мрежата.

Гостите не се притесниха от развоя на срещата и отговориха бързо. В 25-та минута удар с глава на Станислав Костов срещна напречната греда, а минута по-късно Иван Тасев бе изведен сам срещу Димитър Евтимов и намали изоставането на своя тим. "Орлетата" имаха още един отличен шанс преди края на първото полувреме, но Тасев и Костов се забавиха в наказателното поле на ЦСКА и не успяха да реализират.

След почивката гостите от Благоевград бяха по-активни, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол. По този начин ЦСКА записа осма победа в десет мача от началото на сезона и се изкачи на второ място в класирането с 25 точки, една по-малко от лидера ЦСКА 1948, който е изиграл два мача повече. Пирин заема 14-та позиция в подреждането със скромния актив от седем точки.

В следващия кръг на Първа лига ЦСКА гостува на Лудогорец на 10 октомври, понеделник, от 20:00 часа, докато за Пирин предстои домакинство на Берое в петък, 7 октомври, от 20:00 часа. /БГНЕС