ЦСКА с минимална загуба от Рома

ЦСКА инкасира поражение от Рома с 2:3 в среща от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят се игра на Националния ни стадион "Васил Левски".

Димитър Бербатов изгледа от ложите мача, видя репортер на БГНЕС от мястото на събитието. Бербо е бивш футболист на "червените". Както е известно, Бербатов проявява аспирации към президентския пост на БФС и изразява позиция, че футболът ни се нуждае от кардинални промени.

Сблъсъкът започна с натиск на италианския гранд като в 15-ата минута Тами Ейбрахам реализира почти на празна врата, останаха обаче съмнения, че нападателят бе в положение на засада. Дискусионна ситуация, в момента обаче в ЛК не се използва системата ВАР. Борха Майорал в 34-ата минута с петичка реализира за 2:0 за римските "вълци". Ейбрахам пък бе точен и в 53-ата минута. Първото попадение за ЦСКА в спора с много прецизен шут в 75-ата минута вкара влезлият като резерва в мача Хамза Чатакович. Друга резерва Яник Вилдсхут пък бе точен с мощен изстрел извън наказателното поле в последните секунди на срещата.

ЦСКА завърши на последното място в каре С на турнира с 1 точка. Трети в групата е Зоря Луганск. Рома пък изпревари в последния кръг на груповата фаза Бодьо/Глимт. Така римските "вълци" се класираха за осминафиналите на Лигата на конференциите, а Бодьо ще играе в плейофен кръг за място в 1/8-финалите на надпреварата.

Стартовите състави за днешния мач на "Васил Левски":

ЦСКА: Густаво Бусато, Пламен Гълъбов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион, Жеферсон, Карло Мухар, Георги Йомов, Йоан Баи, Жорди Кайседо

Треньор: Стойчо Младенов

Рома: Даниел Фузато, Ибанес, Мараш Кумбула, Джанлука Манчини, Рик Карсдорп, Матиас Виня, Жордан Верету, Браян Кристанте, Едоардо Бове, Борха Майорал, Тами Ейбрахам

Треньор: Жозе Моуриньо. /БГНЕС

Категории:

Тагове: