ЦСКА разби Банско с 6:1 в контрола

Отборът на ЦСКА победи Банско с 6:1 в контролна среща, която беляза и края на мини лагера, който "червените" проведоха в планинския град по време на паузата за националните отбори. Двубоят с "козлите" обаче до последно бе под въпрос заради проливния дъжд в региона.

Стойчо Младенов

Преди неговото начало треньорът на "армейците" Стойчо Младенов подари на колегата си от Банско Борис Галчев, който е бивш негов състезател, фланелка на 31-кратните шампиони. Наставникът на ЦСКА даде възможност на юношите Любомир Цветанов и Виктор Атанасов да излязат на терена още от първата минута, като в стартовия състав попаднаха и Хамза Чатакович и Ахмед Ахмедов, които също получават по-малко игрово време.

"Червените" стартираха силно и опитаха да открият резултата след изстрели на Матай и Чатакович в началните минути. В 24-ата минута Яник Вилдсхут направи 1:0 с хубав удар в горния ъгъл, но две по-късно домакините успяха да изравнят след попадение на Балтов. Равенството обаче се запази само три минути - Вилдсхут изведе Ахмедов, който преодоля вратаря на Банско Димитров за 2:1, а в 31-ата минута Греъм Кери покачи на 3:1.

След почивката головото шоу продължи и влезлият като резерва Жуниор Нзила вкара за 4:1 с изстрел от дъгата на наказателното поле. Малко след час игра пък друг играч, който се появи в игра през второто полувреме - Федерико Варела, отбеляза пети гол във вратата на Банско. Крайното 6:1 оформи юношата Павел Жабов в 84-ата минута.

Тази вечер футболистите и треньорският щаб на ЦСКА се прибират в София, където ще получат ден почивка, след което започват подготовка за следващия си двубой от първенството - домакинството на Ботев (Пловдив) в неделя от 19:15 часа. /БГНЕС