ЦСКА продължава в Европа след знаменит обрат срещу Виктория

Отборът на ЦСКА се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите, след като постигна страхотен обрат срещу Виктория Пилзен и победи своя съперник с 3:0 на реванша на Националния стадион "Васил Левски", за да го отстрани с общ резултат 3:2. Пред погледа на легендата на българския футбол Христо Стоичков "армейците" изнесоха един от паметните си европейски мачове, за да наваксат пасив два гола от първия мач и да си осигурят още шест мача в евротурнирите през есента.

Греъм Кери даде вихрен старт на ЦСКА с гол в 6-та минута.

Двубоят започна отлично за "червените", които поведоха в резултата още в 6-та минута, когато Греъм Кери получи добро подаване от Тибо Вион и с много силен и точен изстрел от малък ъгъл преодоля вратаря на гостите. До края на първото полувреме играта бе равностойна, като възпитаниците на Стойчо Младенов играеха внимателно и изчакваха своя момент, който дойде в 63-та минута, когато Георги Йомов напредна сам, влезе в наказателното поле на съперника и стреля, топката се отби в играч на Виктория и попадна във вратата за 2:0.

До края на редовното време не се стигна до повече голове и се стигна до продължения, в които домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на централния нападател Жорди Кайседо в 111-та минута. По всичко изглеждаше, че изходът от сблъсъка ще се реши след изпълнение на дузпи, но въпреки че бяха с човек по-малко, играчите на ЦСКА намериха сили да стигнат до трети решаващ гол в 119-та минута, когато Юрген Матей се разписа с глава от близко разстояние след центриране от корнер и отклонена топка от Джеферсон. Чехите нямаха сили да отговорят на удара в оставащите минути и срещата завърши с успех с 3:0 за ЦСКА и победа с 3:2 в общия резултат.

Жребият за груповата фаза на Лигата на конференциите ще се тегли в петък, 27 август, от 14:30 часа българско време. /БГНЕС