ЦСКА претърпя тежко поражение от Рома на „Олимпико“

ЦСКА отстъпи на Рома като гост с 1:5 в първи двубой от група С на Лигата на конференциите.

Пелегрини (л) вкара два от головете за Рома.

На „Олимпико“ армейците стартираха силно и поведоха още в десетата минута чрез Греъм Кери. Домакините сбъркаха в половината на родния представител, Брадли Мазику бързо изнесе към Яник Вилдсхут, който намери ирландеца в наказателното поле. Там той се възползва от неориентираната намеса на Джанлука Манчини и със страхотен шут прониза Руй Патрисио. Възпитаниците на Жозе Моуриньо поеха контрола върху събитията на терена и в следващите минути на няколко имаха възможности да реализират изравнителен гол.

Първо, Стефан Ел Шаарауи пропусна от близка дистанция с глава след центриране на Рик Карсдорп, а впоследствие Елдор Шомуродов бе спрян от намесата на Густаво Бусато след грешка на Георги Йомов. В крайна сметка, натискът на „вълците“ доведе до резултат в 25-та минута, когато Лоренцо Пелегрини се разписа след елегантно изпълнение, което прехвърли Бусато. В края на полувремето Рома осъществи пълен обрат чрез Ел Шаарауи, отбелязал след силен шут с десния крак. ЦСКА опита на няколко пъти чрез Карло Мухар чрез далечни удари да стигне до опасност пред вратата на домакините, но безуспешно.

След почивката българският тим започна по-активно, но италианският му съперник стигна до трето попадение при първата си по-опасна атака за полувремето. Автор на гола стана отново Пелегрини, който получи пас от младия бек Рикардо Калафиори и въпреки че не успя да стреля чисто с левия крак, преодоля Бусато за 3:1. ЦСКА имаше своите шансове да върне един от головете след няколко добри включвания на Вилдсхут, но подаванията му в наказателното поле не намериха своя адресат. Резервата Йоан Баи също можеше да потърси свой съотборник в пеналтерията на домакините, но вместо това стреля силно и неточно в аут.

Играчите на Стойчо Младенов доиграха последните десет минути от редовното време в намален състав след втория жълт картон на Вилдсхут и инкасираха две попадения до края на мача. Последователно се разписаха Манчини и влезлият от пейката Тами Ейбрахам, а Шомуродов уцели страничния стълб между двата гола. Така, Рома потегли с убедителна победа в група С на Лигата на конференциите. В другия двубой от групата норвежкият Бодьо/Глимт надви Зоря Луганск у дома с 3:1.

Кери откри резултата на "Олимпико"

В следващите срещи от групата ЦСКА приема Бодьо/Глимт на Националния стадион „Васил Левски“, докато Рома гостува на Зоря в Украйна. За армейците предстои визита на Ботев Враца в края на седмицата в Първа лига.

Останалите резултати от Лигата на конференциите:

Група А:

ХИК Хелзинки - ЛАСК 0:2

Група В:

Флора Талин - Гент 0:1

Анортозис - Партизан Белград 0:2

Група D:

Яблонец - ЧФР Клуж 1:0

Рандерс - АЗ Алкмаар 2:2

Група Е:

Славия Прага - Унион Берлин 3:1

Група F:

Линкълн Ред Импс - ПАОК 0:2

Слован Братислава - Копенхаген 1:3

Група G:

Мура - Витес 0:2

Рен - Тотнъм 2:2

Група Н:

Кайрат Алмати - Омония Никозия 0:0

Карабах - Базел 0:0. /БГНЕС