ЦСКА повали Хебър във волейболен спектакъл в Пазарджик

Хебър Пазарджик и ЦСКА сътвориха истинско зрелище в отложен мач от 6-и кръг в Ефбет Супер Волей. „Армейците“ разочароваха съперниците си, след като след над 2 часа игра в Пазарджик нанесоха втора загуба за сезона на действащите шампиони, надигравайки ги с 3-2. Така Хебър остава на трета позиция във временното класиране в мъжкия ни елит, а ЦСКА са четвърти. И двата отбора имат по седем победи и две загуби. Лидер е Монтана Волей с осем победи и една загуба, а втори са Левски София - също със седем победи и две загуби.

Наставникът на "армейците" Александър Попов.

Хебър Пазарджик 2-3 ЦСКА

Изключително интересен беше първият гейм от срещата. Както домакините, така и гостите стартираха концентрирани, преследвайки се в резултата до 9-9. След това обаче, началният удар на Якопо Масари пречупи „армейците“ (11-9) и въпреки че ЦСКА опита да поддържа ритъм (18-15, 19-18), по-организираната игра на “тигрите” им се отплати. През този първи гейм, състезателите на Камило Плачи успяха да неутразлизират основното оръжие на „червените“ - Димитър Димитров, който завърши гейма с 33% успеваемост. Силният сервис (4 на 1 аса) и малко по-доброто представяне в атака (12 на 10) се оказаха решаващи за пазарджиклии в този гейм.

Гостите бързо реагираха във втория гейм, повеждайки с 8-5, което и провокира старши треньора на Хебър да поиска техническо прекъсване. Това подейства за кратко (12-13), но с Димитър Димитров на начален удар, „червените“ дръпнаха в резултата (15-12) и подобриха своето представяне в блок-защита (18-12). Сервисът на Владимир Станков също проработи за серия на ЦСКА (24-20). Илия Петков от Хебър “върна жеста”, помагайки на домакините да притиснат максимално опонентите си. ЦСКА обаче успя да затвори гейма в своя полза и да върне обратно интригата в двубоя.

Димитров беше най-успешен на терена в този гейм, с 13 точки в двата сета, а цялостната атака на ЦСКА беше с 64% успеваемост. Хебър пък имаше проблем в този елемент (37%). Вдъхновени от добрата си игра във втория гейм, „армейците“ поведоха и в третия (11-9) и повече не дадоха шанс на своите съперници да се върнат в сета (21-17), печелейки го при 25-18. Агресивният сервис на „червените“ се оказа ключов, а отново Димитър Димитров беше най-успешен, като след три гейма игра, вече беше записал 21 точки.

Хебър отвърна на удара в четвъртия гейм, заемайки лидерската позиция от самото начало (6-4), като постепенно изгради точкова разлика (13-8), за да вкара мача в тайбрек след 25-16. Интригата в двубоя беше жива и в решителния пети гейм, когато ЦСКА поведе с 6-3, но Хебър “натисна” максимално съперника си в стената при 8-9. Въпреки това, „армейците“ показаха завиден дух и записаха седмия си успех за сезона.

По-успешното представяне на блок в целия мач изигра важна роля за победата на Червените, които завършиха с 19 точки от този елемент (за сравнение, Хебър отбеляза 10). И двата тима записаха по 7 директни точки от начален удар, а домакините от Пазарджик бяха по-успешни в атака - 55 на 48.

Димитър Димитров беше над всички, завършвайки мача с 31 точки, и закономерно беше избран за Играч на мача. „Целият отбор играхме добре, бяхме задружни. Според мен имаше много хубав заряд, което ни помогна особено в тайбрека. Трябваше да посрещнем техния добър сервис. Направихме повече грешки в първия гейм, но после намерихме своя ритъм. Извадихме добри топки на блокада, хванахме ги във важните моменти. Не допуснахме да изгубим разликата, която бяхме направили и играхме чисто, без толкова много грешки. Представихме се добре и в защита. Излизам всеки път за победа, защото ние всички играем силно и показваме силен характер, което ни помага. Старая се да давам максимума от себе си всеки мач и това, че отбелязвам толкова много точки, го дължа на отбора“, сподели МВП-то на двубоя.

Старши треньорът на пазарджиклии Камило Плачи.

Загубихме, защото ЦСКА игра по-добре. Не можахме да намерим своя ритъм в петия гейм, но резултатът е такъв, защото ЦСКА заслужи победата. Не боли това, че не сме първи във временното класиране. Победата е важна, но няма нужда за драми. Сега трябва да се готвим и за Купата на България, да възстановим някои играчи“, коментира старши треньорът на шампионите Камило Плачи. /БГНЕС