ЦСКА посреща Локо Пд в опит да се откъсне от Лудогорец

ЦСКА приема Локомотив Пд в един от трите мача от съботната програма на 22-ия кръг в Първа лига. Срещата на стадион "Българска армия" в столицата е последна за деня и започва в 17:30 часа, като преди това Берое посреща Септември под Аязмото в 12:30 часа, а Черно море е домакин на Ботев Пд от 15:00 часа.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич

ЦСКА ще се опита да се откъсне, макар и временно, на шест точки от шампиона Лудогорец на върха в класирането. "Червените" спечелиха и трите си мача от началото на пролетния полусезон, побеждавайки последователно Берое, Ботев и Септември, като вкараха осем гола в тези три двубоя. Възпитаниците на Саша Илич надвиха септемврийци с противоречив гол на Дюкенс Назон, но вече гледат напред към срещата с Александър Томаш и компания, които са четвърти в таблицата. "Смърфовете" се реабилитираха за тежката загуба от Арда с 0:5 като гости, постигайки минимален домакински успех над Локо София на "Лаута".

Берое на Николай Киров ще търси първа победа от подновяването на шампионата. Старозагорци отстъпиха на ЦСКА, направиха равенство с Черно море и загубиха от Ботев Пд в Битката за Тракия в последния кръг. Възпитаниците на Светослав Петров пък продължават борбата си за оцеляване и ще се опитат да стигнат до ценни три точки в Стара Загора, след като в предишната си среща показаха добър футбол срещу водача в класирането ЦСКА.

Черно море и Ботев си дават среща на стадион "Тича" в морската ни столица. "Моряците" нямат поражение от рестарта на сезона в Първа лига, като спечелиха двете си визити на Левски и Пирин Благоевград, а между тях направиха равенство с Берое у дома. Тимът е пети в класирането и ще брани мястото си в топ 6 в края на сезона. Ботев на Бруно Балтазар ще изиграе първия си двубой след раздялата с Тодор Неделев, който във вторник изненадващо премина в Лудогорец. Победа във Варна ще доближи "канарчетата" на две точки от деветия Локо София.

Пълна програма за 22-ия кръг в Първа лига:

Петък, 3 март:

17:30 часа, Локомотив София - ЦСКА 1948 0:6

Събота, 4 март:

12:30 часа, Берое - Септември

15:00 часа, Черно море - Ботев Пд

17:30 часа, ЦСКА - Локомотив Пд

Неделя, 5 март:

12:30 часа, Ботев Враца - Славия

14:15 часа, Хебър - Левски

16:45 часа, Лудогорец - Пирин

Понеделник, 6 март:

17:30 часа, Арда - Спартак Варна. /БГНЕС