ЦСКА посреща Базел в четвъртък от 20:00 часа

Отборът на ЦСКА ще посрещне Базел в четвъртък, 18 август, от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Това стана ясно, след като от УЕФА публикуваха програмата за плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите. "Армейците" са домакини на швейцарския гранд в първия мач, а седмица по-късно гостуват в реванша, който също ще се играе от 20:00 часа.

По същото време Лудогорец ще играе с Жалгирис в сблъсък за участие в групите на Лига Европа. "Орлите" посрещат своя съперник в четвъртък от 20:45 часа, а реваншът в Литва е на 25 август от 19:00 часа.

Междувременно от УЕФА обявиха имената на реферите, които ще ръководят двата мача на шампионите. Първата среща е в Разград на 18 август (четвъртък) и главен съдия ще бъде Иван Кружляк от Словакия. Той ръководи мачове под егидата на УЕФА от 2012 г., като през 2013 г. свири мач на Лудогорец. Той е от груповата фаза на Лига Европа, като тогава „орлите“ записват една от най-големите си европобеди в историята си, след като надвиват ПСВ Айндховен като гост с 2:0 с голове на Роман Безяк и Върджил Мисиджан. Впоследствие разградчани стигнаха до 1/8-финалите на турнира, където отпаднаха от Валенсия.

Мачът в Литва, който е на 25 август, е поверен на германеца Харм Осмерс. В миналото той също е свирил мачове на „орлите“, като през 2021 г. той е главен съдия при нулевото равенство на отбора срещу Мура в двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига. 37-годишният Осмерс има голям опит в Бундеслигата, където до момента е ръководил 78 мача. /БГНЕС