ЦСКА поглежда към трети пореден финал за Купата

ЦСКА приема Славия в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България по футбол. Срещата на стадион „Българска армия“ в столицата е тази вечер от 19:00 часа.

„Армейците“ влизат в сблъсъка с комфортен аванс от два чисти гола след първия двубой в квартал „Овча купел“. Автогол на централния защитник на Славия Гьоко Зайков и попадение на Иван Турицов от дузпа донесоха успеха с 2:0 миналата седмица. ЦСКА ще бъде воден за втори пореден път от именития британски специалист Алан Пардю, който бе на резервната скамейка и при нулевото равенство с Левски в неделя. Пардю наследи временно на поста старши треньор Стойчо Младенов, който се раздели с клуба заради противоречия с клубното ръководство, за двата мача с Левски и Славия, като бъдещето на британеца ще бъде решено след края на сезона.

Славия няма какво да губи в реванша на „Армията“ и ще се опита да стигне отново до финала в надпреварата след 2018, когато надигра Левски след изпълнение на дузпи. „Белите“ на Златомир Загорчич ще търсят отстраняване на съперника, който от своя страна гледа към трето последователно участие на финала за Купата на страната след тези през 2020 (загуба от Локомотив Пд) и през 2021 (победа над Арда). Главен съдия на реванша между ЦСКА и Славия ще бъде Волен Чинков, а негови помощници ще са Дениз Соколов и Петър Митрев.

В другия полуфинален сблъсък Левски приема Лудогорец на Разпети петък в 19:00 часа, като защитава преднина от 3:2 от първия мач в Разград. /БГНЕС