ЦСКА победи тима на Подолски с гол в последната секунда

ЦСКА записа драматичен успех във втората си контрола на турска земя. "Червените" спечели с 3:2 контролата си с полския Гурник Забже, а победният гол падна буквално в последната секунда от двубоя. Съперникът на българите, който има 14 спечелени титли в родината си, е на 12-о място след първия полусезон от местното първенство.

Тимът на Саша Илич откри още в 40-ата секунда. Браян Морено бе забравен от защитата на поляците. Той се озова очи в очи с вратаря Биелица и хладнокръвно го преодоля за 1:0.

В 11-ата минута Юрген Матей извърши груб фал в близост до наказателното поле. Врховец опита да изненада Димитър Евтимов с удар от малък ъгъл, но покрай целта. В ответната атака Браян Морено изпревари неразчетено излезлия Биелица. Нападателят на ЦСКА успя да го заобиколи и стреля по земя, но доста слабо. Счесняк спринтира и успя да изчисти на метър пред голлинията.

В средата на първата част Морено отново създаде главоболия за Гурник. Той проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Точно преди да потърси продължение на атаката, Янза го задържа и го събори на тревата. Главният съдия посочи бялата точка. Иван Турциов се нагърби с изпълнението, прати вратаря в другия ъгъл и с лекота вкара за 2:0.

Четири минути по-късно Гурник намали резултата. Симон Волдарчук получи пас успоредно на голлинията и засече във вратата за 2:1.

Час игра след началото Тибо Вион беше фаулиран грубо в близост до централната линия. Янза получи втори жълт, съответно червен картон. Той обаче не пожела да напусне терена. Саша Илич се намеси и позволи на капитана на Забже да продължи мача, което е възможно само поради неофициалния характер на мача.

В 80-ата минута поляците изравниха резултата. Неразбирателство в защитата на "червените" позволи двама футболисти на Гурник да комбинират в наказателното поле при празна врата и Воладрчук реализира втория си гол за деня. Буквално в последната секунда на мача Мено Кох донесе успеха на "червените". Центриране от фаул намери нидерландеца в наказателното поле, който с глава реализира. Веднага след това дойде и последния съдийски сигнал.

Така ЦСКА спечели втората си зимна контрола срещу отбора на Лукас Подолски. Именитият нападател обаче не беше в групата на Гурник, защото стана баща и е със семейството си. Следващата контрола на ЦСКА е срещу ЛАСК Линц във вторник. /БГНЕС