ЦСКА: Парите ще бъдат платени, претенциите са за над 1,5 млн. евро

"Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!". Това обявиха собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков във връзка със забраната на тима да картотекира нови футболисти, наложена от ФИФА заради дълг към бившия играч на "червените" Юнес Бенжелюн.

Гриша Ганчев увери феновете на ЦСКА, че дължимите суми ще бъдат изплатени

Впоследствие стана ясно, че клубът е загубил дела и срещу други бивши свои играчи и техните агенти, като според ръководството на ЦСКА общата дължима сума надхвърля 1,5 милиона евро. "В последните 5 години армейският клуб водеше тежки битки във ФИФА и КАС с адвокатите на футболистите Сержиньо Рибейро, Гуидо Ди Вани, Нилсон Барош, Бернардо Тенгариня, Юнес Бенжелюн и агентите Мадам Ба и Хуан Руано. Повечето от Вас, обичащи клуба, дори не се сещат кои са тези лица, нали? Да, но стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро! Интересен е фактът, че тези футболисти и агентите не зачетоха българското законодателство и не потърсиха в установения от закона срок дължимото от синдика на дружеството в несъстоятелност", се казва в съобщение на официалния сайт на "червените", подписано от Ганчев, Инджов и Стоичков.

"Друг интересен факт е, че доста идентични дела, заведени от други футболисти и агенти като Иван Боладо, Сивард Спрокел, Хуан Уриарте и т.н, ЦСКА справедливо и законно спечели съдебните битки именно в тези споменати футболни институции. И забележете! Откакто се върна в активна роля и власт „управленецът“ Борислав Бисеров Михайлов всички останали дела по същите казуси бяха загубени от ЦСКА. Нищо не казваме, никого не обвиняваме, само напомняме тази поредна „случайност“, от която пак потърпевш е най-великият български клуб. Но … нека е жив и здрав, без да забравя, че Господ гледа! За финал, драги армейци, нека се запитаме: КОЙ директор с какви съображения и по каква футболна логика е подписвал и не е спазвал тези договори с произтичащите от тях подобни неустойки? Кое спортно-техническо ръководство е позволило да се привличат подобни знайни и незнайни футболни виртуози, които без една изиграна минута за ЦСКА сега да търсят милиони? Кой сега в цялата ситуация се е наредил на опашката, за да намаже дебело филията? Това не е въпрос с повишена трудност… Както се казва - знаем се. Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!", допълват собствениците на ЦСКА. /БГНЕС