ЦСКА отстрани Гигант след драма с дузпи в Съединение

Отборът на ЦСКА се класира за осминафиналите на Купата на България след изключително трудна и драматична победа с дузпи над третодивизионния Гигант Съединение. Тимът от Югоизточната Трета лига бе много близо до сътворяването на голяма сензация, въпреки че игра с двама души по-малко повече от половин час, но в крайна сметка "червените" надделяха след 1:1 в редовното време и 7:6 при изпълнението на дузпи.

Пред препълнените трибуни на стадиона в Съединение "армейците" доминираха от самото начало на двубоя, но противно на очакванията домакините поведоха в резултата в 41-та минута, когато Георги Стайков се възползва от неразбирателство в защитата на съперника и прати топката във вратата на Димитър Евтимов. Само десет минути след почивката Гигант остана с човек по-малко след втори жълт картон за Васил Василев, но домакините продължиха да се отбраняват смело, а вратарят Цветан Тодоров бе много солиден.

Играчите на Саша Илич все пак успяха да изравнят в 74-та минута, когато Брайън Морено бе изведен само срещу Тодоров и макар че стражът изби първия му удар, играчът на ЦСКА вкара при добавката. "Червените" искаха да решат всичко в оставащите минути, но не успяха да го сторят, а в шестата минута на добавеното време още един футболист на Гигант бе изгонен за втори жълт картон - Райко Алов. Стигна се до продължения, в които ЦСКА така и не успя да стигне до нов гол, макар че бе с двама души повече на терена.

Така спорът трябваше да бъде решен с дузпи, като и двата тима бяха безгрешни при първите си шест изпълнения, преди Евтимов да отрази слабия удар на Янко Гюзелев, а Мено Кох да изпрати ЦСКА в следващия кръг.

По този начин финалистът от последните три издания на Купата (носител на трофея през 2021) продължава към осминафиналите, където ще срещне Септември София. Мачът на Националния стадион "Васил Левски" ще се играе в четвъртък, 1-ви декември, от 12:00 часа. /БГНЕС