ЦСКА излъга Черно море и се изравни с Лудогорец на върха

ЦСКА надхитри Черно море и спечели с минималното 1:0 у дома в последен мач от третия кръг на Първа лига. На стадион „Българска армия“ в столицата „червените“ стигнаха до трите точки след единствения си точен удар по посока вратата на Иван Дюлгеров.

Мачът на "Армията" не предложи кой-знае колко футболни достойнства.

Първата част започна с малко по-активна игра на „армейците“, които опитваха предимно с центрирания да затруднят отбраната на „моряците“, но безуспешно. От другата страна, отново центриране можеше да доведе до сериозни главоболия за Густаво Бусато, но Матиас Курьор не успя да овладее в наказателното поле на домакините. По този начин завърши и първото полувреме.

След 15-минутната пауза играта продължи да бъде равностойна, като първият точен удар по посока една от двете врати бе в полза на Черно море, но Бусато бе на място и улови. Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич вкара в игра новото попълнение Дюкенс Назон и излекувания от травма Георги Йомов, които пораздвижиха нещата в нападение, но отново без ефективност. Ключовата промяна на сръбския наставник на „червените“ дойде в 76-та минута, когато младият Асен Дончев се появи от резервната скамейка и 120 секунди по-късно бе в прегръдките на съотборниците си, след като шутът му извън наказателното поле по земя след подаване на капитана Юрген Матей намери левия страничен стълб на Дюлгеров и го направи безпомощен за 1:0.

До края на мача не паднаха нови попадения и така ЦСКА удържа крехката си преднина и стигна до втора домакинска победа от началото на кампанията в родното първенството след класиката над Арда на старта. Отборът събра актив от седем точки и се изравни с българския шампион Лудогорец на върха, като и двата тима имат по седем пункта, но „зелените“ са първи заради по-добрата си голова разлика.

За ЦСКА предстои реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите с Македония Гьорче Петров в четвъртък, като първата среща завърши при нулево равенство, преди отборът да поднови ангажиментите си във вътрешния шампионат с ново домакинство, този път на Берое. Черно море, който допусна първи гол и първа загуба от началото на сезона след двете си победи с по 1:0, ще се опита да се реабилитира в домакинството си на Левски. /БГНЕС