ЦСКА и Левски излизат за важни европейски битки

ЦСКА и Левски ще изиграят тази вечер първите си срещи от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. „Червените“ приемат ирландския Сейнт Патрикс Атлетик от 20:00 часа българско време на Националния стадион „Васил Левски“, докато „сините“ гостуват на малтийския Хамрун Спартанс на Националния стадион в средиземноморската страна половин час по-късно.

Възпитаниците на Саша Илич стигнаха до третия квалификационен кръг в надпреварата, след като елиминираха северномакедонския Македония Гьорче Петров с общ резултат 4:0. След нулево равенство в първата среща, „армейците“ натиснаха газта в реванша на „Армията“ и не оставиха шансове на непретенциозния си съперник. Наставникът на тима обаче не си прави илюзии за лесни двубои със Сейнт Патрикс въпреки ролята на фаворит на „червените“ в сблъсъка. „Предстои ни първият от общо два мача със Сейнт Патрикс, разбира се, че целта е да продължим в следващия кръг, няма да ни е никак лесно, тъй като съперникът е борбен отбор, турнирен, знаят как да постигат необходимия резултат, така че ние трябва да бъдем внимателни с тях. Със сигурност това, което демонстрираме в последните мачове, е начинът, по който трябва да играем, но все още има много неща, които трябва да коригираме и да работим върху нашата игра", коментира старши треньорът на ЦСКА.

От своя страна, играчите на Станимир Стоилов също влизат в ролята на фаворити срещу малтийския Хамрун, след като в предишната квалификационна фаза елиминираха гръцкия гранд ПАОК след домакински успех с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата и равенство 1:1 на реванша в Солун. Мъри обаче сподели на пресконференцията си, че според него двата отбора са на еднакво ниво. "Имат добри играчи, които играят атрактивен и отговорен футбол. За мен е равностойна двойка. Който допусне по-малко грешки, ще продължи напред. Нямам намерения да правя кой знае какви размествания, нормално е след позитивни игри и резултати. ПАОК има по-добро ниво и от нас, и от Хамрун. Изиграхме достатъчно мачове под напрежение. Смятам, че имаме абсолютно еднакво ниво с Хамрун. Ще потърсим нови идеи в играта, защото са различен отбор от ПАОК". Наставникът на "сините" ще може да разчита на всичко най-добро за гостуването в Малта, като в групата на носителя на Купата на България попаднаха възстановените от контузии Ивелин Попов и Илиян Стефанов. Левски ще търси добра преднина в първия мач, с която до голяма степен да предреши крайния изход от сблъсъка преди втория двубой в София след седмица време.

Реваншите на двата ни представителя в турнира срещу малтийци и ирландци съответно са следващия четвъртък. „Сините“ ще играят с победителя от двойката АЕК Ларнака (Кипър) – Партизан Белград (Сърбия), ако отстранят Хамрун, в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, докато ЦСКА го чака един измежду датския Брьондби или швейцарския Базел при елиминация на Сейнт Патрикс. /БГНЕС