ЦСКА елиминира Лиепая след дузпи в дебюта на Стойчо Младенов

ЦСКА се класира за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, след като отстрани Лиепая след нулево равенство в редовното време и продълженията и 3:1 при дузпите.

Младенов дебютира с успех и прати ЦСКА в трети квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Двубоят на стадион „Даугава“ не предложи кой-знае колко опасни ситуации пред двете врати, като първи шанс за гол имаха домакините от Лиепая, но Миросавлиев не успя да отбележи, след като получи пас в коридор от съотборник. В края на първата част армейците имаха два изгодни шанса да открият чрез Жорди Кайседо. Еквадорският нападател първо стреля опасно с глава и предизвика отлична намеса на стража на опонента Звиедрис, а след това изстрелът му бе избит на голлинията от противников състезател.

След паузата двата отбора продължиха да играят равностойно и без намерение да рискуват сериозно. Най-добрата възможност след почивката се появи пред Лиепая, но капитанът им Додо направи пропуск от изгодна ситуация. Така, закономерно се стигна до продължения след второто поредно нулево равенство между двата състава. В допълнителните 30 минути отново не паднаха голове, а „бели“ и „черни“ се подготвяха за изпълнението на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари ЦСКА показа по-точен мерник и направи само един пропуск от четири изпълнения чрез резервата Ахмед Ахмедов, който стреля над вратата. Домакините от своя страна сбъркаха цели три пъти, като на два пъти Густаво Бусато отрази шутовете на Ткачук и резервата Шамбала, а Кейта стреля над вратата. Така, ЦСКА продължи към третия квалификационен кръг в турнира в дебюта на Стойчо Младенов, който се завърна наскоро за пети път начело на армейците. Следващият съперник на „червените“ в надпреварата ще стане ясен по-късно тази вечер, когато един срещу друг се изправят полския Погон Шчечин и хърватския Осиек. Първата среща помежду им завърши при нулево равенство.

ЦСКА ще бъде домакин в първата среща на евентуалния си съперник на 5 август, а реваншът е седмица по-късно. /БГНЕС