Циципас продължава напред в Маями, загуби за Оже-Алиасим и Хуркач

Световният номер 3 Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на Мастърса в Маями, след като победи чилиеца Кристиан Гарин с 6-3, 4-6, 6-4 в мач от третия кръг на турнира. За Циципас това бе първи мач в надпреварата, след като в предишния кръг Ришар Гаске се отказа и гръцкият тенисист продължи напред без игра.

Той имаше затруднения срещу преминалия през квалификациите Гарин, но успя да постигне ключов пробив при 4-4 в решаващия сет, за да стигне до успеха след малко над два часа игра. Циципас наниза 30 уинъра, но допусна и 21 непредизвикани грешки. Все пак в заключителната част на мача той изглеждаше по-свеж. "Беше труден мач срещу съперник, който показа добър тенис срещу добри съперници в миналото. Доволен съм от увереността ми в края на мача", сподели след двубоя Циципас, за когото предстои мач с Карен Хачанов. Руснакът победи чеха Иржи Лехечка с 6-2, 6-4 и ще се опита да запише първи успех срещу Циципас след шест поредни загуби до момента.

Няколко от поставените тенисисти отпаднаха тази нощ. Загуби записаха Феликс Оже-Алиасим (номер 5 в схемата), Хуберт Хуркач (8) и Франсис Тиафо (12). Днес предстои да се изиграят всички осем осминафинала в мъжката схема, като най-интересните сред тях са Яник Синер - Андрей Рубльов, Тейлър Фриц - Холгер Руне и Карлос Алкарас - Томи Пол.

При жените фаворитките продължават напред след победи на Арина Сабаленка (2), Джесика Пегула (3) и Елена Рибакина (10). Рибакина, която е в серия от 11 поредни победи, след като миналата седмица спечели титлата в Индиан Уелс, ще срещне италианката Мартина Тревизан в четвъртфиналите. Шампионката от Аустрелиън Оупън Арина Сабаленка разби Барбора Крейчикова с 6-3, 6-2 и ще играе с румънката Сорана Кърстеа, докато за Пегула предстои сблъсък с Анастасия Потапова. /БГНЕС