Тайгър Уудс планира да играе на Мастърса

Тайгър Уудс заяви на пресконференция, че очаква да играе в 86-то издание на най-престижния голф турнир Мастърс в Огъста, Джорджия.

14 месеца след тежката катастрофа, в която американецът остана с големи поражения на десния крак, 15-кратният шампион в Мейджърите заяви, че планира да се включи в надпреварата на Огъста Нешънъл, която започва в четвъртък. „Към момента, аз ще играя“, като Уудс на пресконференция на емблематичното игрище Джорджия, където присъствието му в тренировъчните кръгове вече бе наелектрилизирало атмосферата сред феновете и останалите голфъри.

Тайгър Уудс.

Уудс, който спечели петата си титла от Мастърса през 2019, за да отбележи по забележителен начин завръщането си от операция за сливане на гръбначния стълб, поясни, че ще направи нов тренировъчен кръг от девет дупки в сряда, преди да вземе окончателно решение, когато види как кракът му се възстанови от усилието. „Всичко зависи от това как тялото ми ще се възстанови и какво ще може да направи на следващия ден“, каза легендата, която изигра тренировъчни кръгове от по девет дупки в последните два дни.

Американецът добави, че вярва, че може да изравни Джак Никлаус по брой трофеи от Мастърса с шести триумф в Огъста. „Вярвам, да. Не изпитвам притеснения относно това какво мога да направя физически от гледна точка на голфа. 72 дупки са дълъг път и ще бъде трудно предизвикателство, което чакам с нетърпение“. 46-годишният Уудс спечели Ю Ес Оупън през 2008 със стрес фрактура на един от двата крака и след години на проблеми с гърба се подложи на операция за сливане на гръбначния стълб през 2017. Две години по-късно той стигна до титлата на Мастърса, която бе и първа за него в Мейджърите от над десетилетие насам.

Тайгър бе изтеглен да играе с шампиона на Бритиш Оупън 2010 Луис Отсхуйзен от Южна Африка и чилиеца Хоакин Ниман за първите два кръга на Мастърса. 15-кратният шампион в Мейджърите ще започне своето 24-о участие в турнира в 17:34 часа българско време в четвъртък в 14-та от 31 групи и в петък в 20:41 часа б.в в предпоследната група за деня.

Точно зад Уудс и играещите му партньори ще започнат действащият шампион Хидеки Мацуяма, настоящият шампион на САЩ при аматьорите Джеймс Пиот и победителят от ПГА Чемпиъншип 2017 Джъстин Томас. Мастърсът започва на 7 април. /БГНЕС