Таен тунел под килима спасява кралица Елизабет II в случай на опасност

Кралица Елизабет II има таен тунел, скрит под килима в една от всекидневните й, който може да я спаси веднага в случай на опасност. Домът на кралицата в замъка Уиндзор е на 900 години, разполага с 147 000 кв. м. площ, 1000 стаи и много таен тунел, който може да използва, ако някога се наложи да напусне, без хората да знаят. Кралската резиденция, която служи едновременно като работен дворец и частен дом на Нейно Величество, е пълен с история и тайни.

Освен че е прекрасно място за дом на кралските особи, сградата е и крепост, което означава, че има много скрити тунели и начини за защита.

Първи намек за тайния тунел беше споделен в документален филм на BBC от 2011 г., The Queen's Palaces, където водещата Фиона Брус каза, че все още можете да намерите доказателства за „произхода на замъка по време на война“, ако „знаете къде да търсите.

Кралицата не е единственият член на кралското семейство, чиято резиденция има таен тунел.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж живеят в апартамент 1А в двореца Кенсингтън с трите си деца, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Кралицата даде на Уилям и Кейт ключовете от резиденцията, която те също споделят с херцога и херцогинята на Кент след кралската им сватба през 2011 г.

Апартаментът разполага с пет приемни, три основни спални, съблекални, нощна и дневна детска стая и помещения за персонала.

Но това не е всичко. Съобщава се също, че има паник-стая и таен тунел, които принц Уилям и принц Хари са използвали, за да се измъкнат в Макдоналдс с майка си принцеса Даяна. /БГНЕС