Светът продължи да доминира над Европа в Лейвър Къп и е на победа от успеха

Отборът на Света продължи да доминира над Отбора на Европа и във втория ден на отборната надпревара Лейвър Къп, която се провежда във Ванкувър, Канада. След като в откриващия ден тенисистите на капитана Джон Макенроу спечелиха и четирите мача, тази нощ те записаха три победи в четири двубоя, за да увеличат преднината си на 10-2.


В изцяло топ 10 двубой американецът Тейлър Фриц надви първата ракета на Европа Андрей Рубльов с 6-3, 7-6(3) в първия мач за деня. След това Каспер Рууд от Норвегия донесе първи успех на Европа след 7-6(2), 6-2 срещу Томи Пол. В последния мач на сингъл Франсис Тиафо се справи с поляка Хуберт Хуркач със 7-5, 6-3, а в мача на двойки Бен Шелтън и Феликс Оже-Алиасим победиха Хуркач и Гаел Монфис със 7-5, 6-4.

По този начин Светът вече има седем победи в осем мача и води с 10-2 в общия резултат. Това означава, че възпитаниците на Макенроу имат нужда от само един успех в четирите мача в заключителния ден, за да защитят трофея си от миналата година. Всеки успех носи по три точки в последния ден от надпреварата. /БГНЕС