Света Литургия във втория ден на най-светлия християнски празник в храма „Възкресение Христово“

В храма „Възкресение Христово“ бе отслужена Архиерейска света Литургия за здраве, водена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, предаде репортер на БГНЕС. Храмът се намира в столичния квартал "Красна поляна".

Миряни дойдоха във втория ден на най-светлия християнски празник, за да чуят светата литургия. Част от тях споделиха пред БГНЕС какво означава за тях Възкресението Христово.

“Това е празникът на празниците, реализирането на нашата християнска вяра. Това е смисълът на нашия живот”, това каза Анна за БГНЕС. “Ние трябва да обърнем внимание на децата си, защото иначе Господ няма да ни прости”, каза още тя.

За Стоян Танев, заместник-кмет на р-н "Красна поляна", Възкресение Христово е най-светлият празник. “Голям празник е днес - храмов празник на "Възкресение Христово". Епископ Поликарп води службата - това е много голяма чест за нас”, каза още Танев. И допълни, че нашата обща ценностна система, доверието между хората, и вярата - най-вече, имат нужда от Възкресение.

Милена Славова пък смята, че днес е един прекрасен семеен празник. “Ние трябва да възкресим ценности като доброта, честност, трудолюбие и семеен мир”, сподели още тя. /БГНЕС