Студенти посрещнаха Рождество на смяна в свищовската болница

Петима студенти - доброволци посрещнаха Рождество Христово на смяна в ковид отделението на болницата в Свищов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Младежите избраха да посрещнат Коледа не при близките си, а на смени в лечебното заведение, за да помагат на хората в нужда. Мария, Димитър, Николай, Симона и Атанас влязоха преди месец на помощ като доброволци в свищовската болница, която изпадна в тежка криза, заради липса на медицински персонал. След влизането на студентите в ковид отделенията медицинският персонал беше значително облекчен, а пациентите обгрижвани денонощно. Студентите казват, че в последната седмица болните чувствително са намалели. Въпреки че са в най-тежкото отделение на болницата, сред студентите не липсваше коледно настроение. Заедно с медицинския персонал младите хора раздадоха баница с късмети, а към предпазните облекла добавиха и коледни шапки.

Студентите си пожелаха през Новата година да преборим тази болест, а всички те да могат по-скоро да се завърнат при семействата си. /БГНЕС