Строителите на пътища излизат на протест, искат оставка на Комитова

Строителите на пътища излизат на протест с искане за оставка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Очакват се сериозни задръствания в София, а от полицията предупредиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането на тежки превозни средства в центъра на града.

Протестът ще започне от 8.30 часа пред сградата на Министерски съвет и ще продължи до 12.00 часа. През това време ще бъдат блокирани бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“.

„Напрежението в бранша, липсата на какъвто и да било диалог води до промяна на исканията ни. Всички пътно-строителни фирми, членуващи в ББК “Пътища” искат оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова! Настояваме за конкретни действия по разплащането на дължимите суми“, настояват организаторите от Българската браншова камара „Пътища“.

По данни организаторите в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 8.00 часа до 9.00 часа ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“. Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на МС. /БГНЕС