Страхотен Везенков изведе Олимпиакос до първото място след редовния сезон в Евролигата

Александър Везенков изигра поредния си фантастичен мач в Евролигата и изведе своя Олимпиакос до 24-та победа в редовния сезон на Евролигата.

Те надвиха Баскония с 86:78 у дома в последния кръг преди плейофите, като така може да оставят испанския си съперник извън елиминациите. Баските са осми в таблицата с 18 победи и 16 загуби, като трябва да разчитат на грешна стъпка от Жалгирис тази вечер. От своя страна Олимпиакос завършва сезона на върха на класирането за първи път в своята история с баланс 24-10. Един измежду Баскония и Жалгирис ще бъде съперник на гърците в 1/4-финалите.

Александър Везенков (д) записа дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби, като бе избран за MVP срещу Баскония.

Олимпиакос контролираше събитията на паркета срещу Баскония, като водеше с 12 точки на почивката при 45:33. Баските съкратиха изоставането си на четири в третата четвърт, но след това нямаха сили за повече и закономерно загубиха, като ще треперят за мястото си в плейофите.

Везенков блесна за пореден път, поставяйки фантастичен край на редовната кампания. Той отново бе избран за MVP на мача. Лидерът на гърците завърши срещата с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби, към които добави и 3 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на паркета, записвайки коефициент 31. Той приключи с 6/8 от зоната за две точки, 2/8 зад арката и бе безгрешен от фауллинията - 5/5.

Костас Папаниколау се отчете с 16 точки и девет борби за победителите, а Костас Слукас завърши с 15 пункта и шест асистенции от пейката. За Баскония Марк Хауърд бе най-резултатен с 29 точки. Рокас Гедрайтис приключи с 13 пункта и осем борби, а Дариъс Томпсън записа 11 точки, осем овладени топки и шест завършващи подавания. /БГНЕС