Стоилов: Всички играчи са готови за мача

"До този момент нямаме играчи с проблеми, всички са здрави, естествено, някои от тях се връщат след травми, други не са в толкова добро функционално състояние, но всички са здрави и готови за мача", обяви новият наставник на Левски Станимир Стоилов преди повторния си дебют начело на "сините" утре, предаде репортер на БГНЕС.

Станимир Стоилов

Левски гостува на Локомотив Пловдив в неделя от 21:00 часа в мач от седмия кръг на Първа лига, а Стоилов разкри, че вече е наясно със стартовия състав. "Кордоба не може да бъде заявен за мача, надяваме се за другата седмица. Другите играчи имат право да вземат участие в мача. Общо-взето в главата ми има състав, който мисля, че ще започне срещата. Не само Ники и Боби Цонев, големият проблем, е, че нямахме възможност да работим с централните защитници. Няма никакво напрежение в мен, има тръпка Левски да побеждава. Играта на отбора във фаза защита на този етап куца значително. Проблемите трябва да ги лиши колективът, не могат да ги решат един или двама играчи. Локомотив показа в последните години сериозно израстване, играят добър футбол. Чест прави на техния собственик, че застана и зад предишния треньор, и зад сегашния и тази негова упоритост и вяра в треньорите даде резултати. За мен винаги е било удоволствие да гостувам в Пловдив и по-специално на Локомотив. Двата отбора са задължени да играят футбол", сподели треньорът на Левски на днешния си брифинг.

"По принцип в момента нямаме идея да търсим нови играчи, ако изпадне нещо като решение и преценим, че трябва да се подсилим в някои зони, ще решаваме навреме. Анисе го познавам отлично като играч, бил е мой футболист, направи отлична кариера, но търся нещо, което да реши бъдещето на Левски. Основният и най-важен мотив за освобождаването на скаутското звено е финансовият, нямаме никакви възможности. Аз трябва да взимам решения, които са в полза на Левски. Предстоят още такива решения, има редуциране на бюджета и в ДЮШ, за да се оптимизират нещата. Имахме разговори с шефа на школата(Йончо Арсов) по организацията и финансовите въпроси, в нито един момент не сме поставяли под въпрос неговите качества, след като казваме, че има добри млади играчи, включително и в първия отбор. Левски има добри млади играчи, които трябва да бъдат дообучени и развити", допълни той.

"Ако очаквах розови сънища, много по-рано можех да се завърна, когато тук имаше реки от финансиране. Сега това, което оставих преди 13 години като база, го заварвам в по-лош вариант", каза още Стоилов. /БГНЕС