Стоилов: От новия сезон Левски може да е в битката за челото

"Убеден съм, че от новия сезон ще може Левски да е в битката за челото, където е свикнал да бъде. Знам възможностите на другите отбори, но когато Левски има своите привърженици, има вярата в отбора и когато аз и футболистите сме 100 процента ангажирани към работата в отбора, нещата могат да се получат". Това заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов по време на срещата с привържениците на тима в Петрич днес.

Стоилов и изпълнителният директор на "сините" Ивайло Ивков се срещнаха с феновете на отбора в югозападния град като част от кампанията "Левски е вечен". "В момента се правят неимоверни усилия от целия клуб, за да може да получим лиценз. Най-голямата заслуга за това е на привържениците, които даряват ежесекундно нещо за клуба. Надявам се с тези дарения да продължим всички и след няколко дена да може г-н Ивков спокойно да обяви, че сме получили нужния лиценз и след това да тръгнем по пътя на надграждането, което няма да е никак лесна стъпка. Знам, че левскарят го интересува най-вече как ще играе отборът", каза Стоилов.

"Мисля, че вече има една стабилност и на терена, и в администрацията нещата се нагласят. На мен повече силата ми е да говоря за терена и резултатите - имам големи надежди и мечти, не ми се иска да правя големи обещания, мога да обещая само работа и честност, нищо повече. Целта е да се опитаме да се класираме за евротурнирите, тя е малко пресилена с оглед откъде стартирахме", допълни той.

"Тая дума лиценз вече ми омръзна, мразя я, вече съм изключително уморен от тия месеци, виждат ми се години", призна Ивков пред феновете.

За Левски предстои нова контролна среща - в сряда от 16:00 часа "сините" посрещат на "Герена" втородивизионния Септември София. Вчера Левски направи равенство 1:1 със Созопол в друга проверка. Следващият официален мач на тима е в неделя, 3 април, от 17:30 часа срещу Пирин в Благоевград. /БГНЕС